Gladsöndag!

Gladnyheit 1: Vegen er opna! Etter 13 år er endeleg vegen mellom Yanoun og Awarta som har vore stengt av israelske myndigheiter opna. Vegen har i heile den perioden berre vore tillete for israelske busetjarar som bur i utpostane og busetjingane rundt Yanoun, og for den israelske hären. I löpet av desse 13 åra har palestinarane som bur her köyrt ein omveg som tar omlag ein halv time lengre – for til dömes å koma seg til Nablus, enn dersom ein köyrer kortasta vegen.

vegen

I dag tidleg mötte me Guvernören av Nablus saman med andre representantar for palestinske myndigheiter og palestinsk presse. Det var stor glede over at vegen er opna, noko som skuldast at palestinske myndigheiter har nådd fram med kravet sitt hos israelske myndigheiter. Eappi fekk også takk for arbeidet me gjer for landsbyen her, og eg vart intervjua av palestinsk tv.

pressa er tilstades

Gladnyheit 2: Arbeidarar arbeider på fullt med å gi Yanoun vasstilförsel gjennom röyr under bakken. På denne måten vert vasstilförselen meir konstant og landsbyen har eit kommunalt vassystem, og er ikkje lengre berre avhengig av si eiga vasskjelde. I löpet av dei neste ti dagane håpar me at arbeidet skal vera ferdig!

Gladnyheit 3: Arbeidarar arbeider på taket på skulen i Yanoun. Den vesle barneskulen har nokre stadar berre bölgjeblekk til tak, og her er det behov for forbetringar.

IMG_8918

Advertisements

2 thoughts on “Gladsöndag!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s